Kizgin lavlardan kizgin sulara! (TNC part3/3)

Sabah nasil da salina salina kalktik. Geceki agir yagis sanki mistik bir mayisiklik olusturmustu ustumuzde. Yavastan toparlandik. Kahvaltimizi Kanada’li dostlarla yaptik. Aramizda iletisim bilgilerini paylasip gelecekte gorusmek dilekleriyle kamp yerinden ayrildik.

IMG_0580 IMG_0582 

Sabah yuruyusu 3 saat kadar surdu. Rotada yagmur sebebiyle olusan kaygan virajlar, genis su yariklari ve camur goletleri biraz tehlikeli bir yuruyus hazirlamisti bize. Canagi kirmadik ama camurdan da kacamadik bir-iki kayip dusmenin ardindan. 

IMG_0586 IMG_0589 

Rotanin cogu aciklikta da olsa, arada tazeleyici orman gecisleri de oldu. En kaygan ve cokuntulu yerlerde de kisa kopru ve yuruyus platformlari ile tehlikeyi asgariye indirmelerine sevindik. 

IMG_0591 IMG_0593  IMG_0600 IMG_0594

Bu 3bucuk saatlik yuruyus kendi icinde kisa olsa da 3 gunun ardindan biraz yorucu oldu. Uzaktan arabayi gordugumuz duzluge geldigimizde icimiz kipir kipir oldu. Gerci halen gidilecek 3-4 saatlik araba yolculugu var Rotorua’nin kaplicalarina ulasmadan evvel. 

IMG_0599 

Donus yolu cok kolay oldu. Ama geleneksel olarak gittigimiz Alpine motele gittigimizde kotu bir surpriz bizi bekliyordu. Uc gun once yarim yamalak telefondan yaptigim rezervasyonu gelecek aya yapmisim sapsalca. Ve yer yok baska. Olmaz tabi, bayram tatili, herkes burada. Bize baska yerler onerdiler. Bir cogu doluydu, tek yer olan yeri de biz begenmedik. Tam hayal kirikligiyla 3 saat daha gidip eve donecektik ki Alpine motel geri aradi bir rezervasyon iptalini haber vermek icin. Her zamanki gibi cok sansliyiz. Gunun geri kalanini odamizin arka bahcesindeki hususi kaplica havuzunda sicaktan gevseyerek, sarap-meyve-soguk bira gelgitlerinde dolasarak, film izleyerek ve derimizi burusturarak gecirdik. 

As & Re bir gunde 5 mevsim yasadiktan sonra bildirdi. 

Bu yazı günce, Yeni Zelanda içinde yayınlandı. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin.

Yorum bırakın